Background Image Verhuizen website
Vergelijk offertes
Vraag offertes bij lokale verhuizers op

Verhuismateriaal

Waar moet aan gedacht worden bij verhuismateriaal? Het verpakken van de inboedel is een van de belangrijkste onderdelen die er zijn. Bij het slecht verpakken kunnen namelijk veel beschadigingen optreden die u maar beter kunt voorkomen. Daarnaast is er ook veel tijdwinst te behalen door alles netjes in te pakken. Bij het uitpakken heeft u hier voordeel van en kunt u eerder genieten van uw nieuwe woning.

Zelf kopen of huren?

Iedere situatie is uniek en kunt u deze het beste zelf beoordelen. Een verhuizing is nergens zonder de verhuisdozen. Bij het inpakken zal de verhuisdoos van toepassing zijn. Tussen verhuisdozen zijn er diverse soorten en de grote vraag is of u deze beter kunt kopen of huren. Het hebben van het juiste materiaal helpt het verhuizen een stuk gemakkelijker te maken. Dit geldt ook bij de verpakking, belangrijk hierbij is om genoeg dozen te hebben. Zo kunt u met een gerust hart de inboedel in dozen doen. Maar u wilt na de verhuizing niet met tientallen (kunststof) verhuisdozen opgezadeld zitten. In dat geval kunt u maar beter huren in plaats van al dit materiaal in te kopen.

Verhuisdekens helpen tegen beschadigingen

Voornamelijk om meubels te beschermen worden verhuisdekens gebruikt. Deze worden om de meubels gedaan om krassen en overige beschadigingen te voorkomen. Zeker bij een rit in de verhuiswagen kan er natuurlijk altijd iets verschuiven. Met behulp van verhuisdekens kan dit allemaal beschermd worden. Een verhuisbedrijf zal altijd voldoende verhuisdekens meenemen. De kosten hiervoor zitten altijd wel in de totaalprijs, het voordeel is echter wel dat u deze niet hoeft in te kopen en na de verhuizing met zoveel dekens zit opgescheept.

Inboedel van een bepaalde hoogte halen

Een verhuislift is hier de ideale oplossing voor. Een verhuisbedrijf kan dit voor u verzorgen. Hier zullen echter wel extra kosten aan verbonden zijn, maar dit zal in overleg worden afgesproken. Het is ook mogelijk om een verhuislift los te huren. Het bijkomende nadeel is het besturen hiervan, zonder ervaring is het niet aan te raden. Een verhuizer weet wel raad met een lift en zorgt dat de spullen veilig in de verhuiswagen komen.

Laatste tip

Bij het vullen van de verhuisdozen is het belangrijk om alvast een stapje verder te denken. Label en nummer de dozen zodat de inhoud duidelijk is en wat de eindbestemming van die doos is. De verhuisplanning komt hier goed bij van pas en onze checklist uitprinten is zeker geen overbodige luxe.

Verhuisbedrijven vergelijken?

Vraag meerdere offertes op bij verhuisbedrijven in uw regio en vergelijk het aanbod. Door te kiezen voor de beste deal kunt u besparen op de kosten die u moet maken.