Background Image Verhuizen website
Vergelijk offertes
Vraag offertes bij lokale verhuizers op

Tegemoetkomingen

Moet u ten eigen wil verhuizen door een renovatie of omdat uw woning gesloopt wordt? Bij deze verplichting komen kosten kijken die u mogelijk vergoedt kunt krijgen. Deze verhuiskosten en herinrichtingskosten mogen niet voor rekening komen van de gedupeerde. Vandaar dat er premies en tegemoetkomingen in het leven zijn geroepen. De vergoeding helpt om de verhuizing te verzachten.

Zie ook: www.belgium.be

Wanneer heeft u recht op een tegemoetkoming?

Als huurder kunt u aanspraak maken op tegemoetkomingen en premies op het moment dat de huurovereenkomst wordt opgezegd wegens:

  • slopen van de woning
  • renovatie
  • verwezenlijking van een bestemmingsplan

Bij onderhoud is er geen sprake van een vergoeding. Enkel bij een noodzakelijke verhuizing waarna het contract wordt voorgezet of een gehele beëindiging van het contract. Niet bij elke renovatiewerkzaamheden is het noodzakelijk om te verhuizen. In het renovatievoorstel is dit ook terug te lezen. Bent u het niet eens met deze beslissing dan kunt u altijd naar de rechter stappen.

Heeft u te maken met 1 van de bovenstaande situaties dan is het zeker verstandig om dit goed uit te zoeken. Om alles nog eens rustig na te lezen heeft de overheid een website waarop alles duidelijk staat uitgelegd. Zo heeft u alles overzichtelijk op een rij met betrekking tot de verhuiskostenvergoeding die komt kijken bij een verhuizing, waarbij u niet vrijwillig de woning verlaat.

Hoe hoog zijn de vergoedingen?

Voor de hoogte van een tegemoetkoming is een minimum afgesproken en is in de loop der jaren aangepast. Het beste kun je kijken op de website van Belgium.be (link hierboven) voor meer informatie hierover omdat de tegemoetkoming per geval verschillen.

Verhuisbedrijven vergelijken?

Vraag meerdere offertes op bij verhuisbedrijven in uw regio en vergelijk het aanbod. Door te kiezen voor de beste deal kunt u besparen op de kosten die u moet maken.