Background Image Verhuizen website
Vergelijk offertes
Vraag offertes bij lokale verhuizers op

Verhuisplanning

Een verhuizing van het ene naar het andere adres kan vrij stressvol zijn. Niet alleen omdat u na de verhuizing in een nieuwe omgeving terecht komt, maar ook zeker omdat het verhuizen van de gehele inboedel simpelweg erg veel tijd, moeite en energie kost. Wilt u ervoor zorgen dat uw verhuizing vlekkeloos en zonder stress verloopt? Dan is het verstandig om een verhuisplanning te maken.

De verhuisplanning: een korte introductie

Een verhuisplanning is een complete planning voor zowel vóór als tijdens en na de verhuizing. Zo plant u niet alleen wanneer u start met inpakken en wat u wanneer inpakt, maar ook hoe de dag van de verhuizing gaat verlopen en wat u moet doen als uw inboedel eenmaal op uw nieuwe adres gearriveerd is. In feite is het een compleet draaiboek voor de verhuizing die u elk moment kunt raadplegen om alles vlekkeloos en zonder stress te laten verlopen.

Het belang van een verhuisplanning

Het maken van een verhuisplanning brengt diverse voordelen met zich mee. Het eerste voordeel is dat u precies weet wat u moet doen en wanneer u dit moet doen. Dit kan ervoor zorgen dat de verhuizing niet alleen beter verloopt, maar dat het ook minder stress met zich meebrengt. Heeft u geen idee wat u aan het doen bent tijdens de verhuizing, dan is het namelijk veel stressvoller om de gehele inboedel in te laden en naar een nieuw adres te brengen.

Een ander voordeel van het maken van een verhuisplanning is dat de planning de kans kleiner maakt dat u belangrijke zaken over het hoofd ziet. Dingen die u normaliter wellicht zou vergeten, zal u door de verhuisplanning niet over het hoofd zien.

Het maken van een verhuisplanning

Het maken van een verhuisplanning lijkt misschien wat ingewikkeld, maar in feite is dit helemaal niet zo lastig. Volgt u de volgende stappen, dan weet u zeker dat u een goede planning maakt:

  1. Verdeel uw verhuisplanning op in drie categorieën, namelijk vóór, tijdens en na de verhuizing
  2. Schrijf bij iedere categorie op wat u in ieder geval moet doen en wanneer u dit moet doen. Vóór de verhuizing staat er bijvoorbeeld het inpakken van spullen in dozen per kamer, tijdens de verhuizing staat het effectief inladen van de ingepakte dozen op de planning en na de verhuizing ­gaat u aan de slag met het inrichten van de woning

Verhuisbedrijven vergelijken?

Vraag meerdere offertes op bij verhuisbedrijven in uw regio en vergelijk het aanbod. Door te kiezen voor de beste deal kunt u besparen op de kosten die u moet maken.