Background Image Verhuizen website
Vergelijk offertes
Vraag offertes bij lokale verhuizers op

Kosten verhuisbedrijf

De kosten van een verhuisbedrijf zijn een groot onderdeel van het verhuizen. Die zullen nauw samen hangen met hetgeen wat het verhuisbedrijf voor u gaat doen. Hierin is het mogelijk om zelf een keuze te maken en te bepalen in hoeverre de verhuizing wordt uitbesteedt. Waar de ene verhuizing in zijn geheel wordt uitbesteed, is het ook mogelijk om maar enkele onderdelen door de verhuizer te laten doen.

Het is belangrijk om realistisch te blijven en te begrijpen dat het inhuren van een vakman (gevonden via 2eHands) niet mogelijk is voor een tarief van bijvoorbeeld €20,- per uur. Om de opdracht goed uit te laten voeren zullen professionals worden ingezet.

Welke kosten zijn te verwachten?

Een aantal kosten die u mag verwachten zijn de uren die de verhuizers aan het werk zijn. Van het inpakken tot het inladen en vervoeren van de inboedel. Tel alle manuren bij elkaar op om een indicatie te kunnen maken van deze kosten. Een gemiddelde verhuizer kost zo een €40,- per uur.

Natuurlijk is een klus 2x zo snel klaar op het moment als er 2x zoveel verhuizers zijn. Let bij een berekening op het totaal aantal manuren dat nodig is. Heeft u totaal 10 manuren nodig (2 verhuizers voor 5 uur) dan kost dat gemiddeld rond de €350,-.

Daarnaast kunnen er ook kosten voor het materiaal gemaakt worden, als er bijvoorbeeld een verhuiswagen wordt gehuurd en soms ook een verhuislift. Deze kosten zijn wat lastiger in te schatten. Het kleinere materiaal zoals de verhuisdozen en verhuisdekens zal altijd in overleg worden geleverd indien nodig.

Een gemiddelde verhuizing in Vlaanderen (rijtjeshuis, 110 m2 woonoppervlak, binnen een bepaalde regio van max. 20 km) kost ongeveer €1300,-.

Besparen

Het is mogelijk om op de verhuiskosten te besparen. Door simpelweg de verhuizer een handje te helpen kan dit al heel veel schelen op de rekening. Ook is het zelf voorbereiden van het werk iets wat zal schelen in de uren die een verhuisbedrijf zal rekenen. Het inpakken is hiervan een goed voorbeeld. Hoe meer er van het verhuisbedrijf verwacht wordt, hoe hoger de prijs zal zijn, dat is natuurlijk logisch.

Ook voor dezelfde soort verhuizing zullen verschillende prijzen worden gerekend. Bekijk daarom de mogelijkheden bij verschillende verhuizers in de regio. Zet van te voren uw wensen op papier en vraag naar de mogelijkheden.

Vergelijk verhuisbedrijven voor meer inzicht

Om meer inzicht te krijgen van de mogelijke kosten, is het verstandig om verhuisbedrijven met elkaar te vergelijken. Het vergelijken gaat heel eenvoudig via onze gratis vergelijk service. De vooraf bepaalde wensen kunt u hier alvast invullen en binnen een dag weet u wat er mogelijk is bij verhuisbedrijven in uw buurt.

Vervolgens is het kiezen van een geschikte vakman al een stuk makkelijker. Leg de mogelijkheden naast elkaar en stem deze af op het budget. Kijk dan altijd nog naar waar op bespaard kan worden indien het budget is overschreden. Met behulp van een verhuisbedrijf zal de verhuisdag een stuk vlotter verlopen en ook deze tijd is geld waard!

Verhuisbedrijven vergelijken?

Vraag meerdere offertes op bij verhuisbedrijven in uw regio en vergelijk het aanbod. Door te kiezen voor de beste deal kunt u besparen op de kosten die u moet maken.