Background Image Verhuizen website
Vergelijk offertes
Vraag offertes bij lokale verhuizers op

Zakelijke verhuizing

Een bedrijfsverhuizing is een serieuze stap. Als het verkeerd word aangepakt kan het grote gevolgen hebben. De werkzaamheden kunnen onnodig stil liggen, het personeel kan blessures oplopen of onzorgvuldig met het kantoormeubilair omgaan. Een zakelijke verhuizing heeft zeker andere aspecten dan een particuliere verhuizing. Zo zullen er meer risico's zijn die veel geld kunnen kosten. Natuurlijk is het doel om deze risico's zoveel mogelijk weg te nemen. Een professioneel verhuisbedrijf kan u hierbij begeleiden en de zorg op zich nemen.

Bereid de zakelijke verhuizing goed voor

De voorbereiding is van essentieel belang. Net zoals bij elke verhuizing, moet de inboedel geïnventariseerd worden. Daarnaast is het ook erg belangrijk om de werkzaamheden van verschillenden personen/afdelingen in kaart te brengen. Op basis van de inventarisering is het mogelijk om een goed verhuisplan te maken. Wat heeft prioriteit om als eerste te verhuizen en op welke manier wordt het werk zo min mogelijk belemmerd?

Een checklist is erg handig om erbij te houden omdat alles beschreven staat waar u rekening mee moet houden. Naast het daadwerkelijk verhuizen zijn er ook een aantal randzaken die aandacht nodig hebben. Denk aan een adreswijziging, nagaan van het bestemmingsplan op de nieuwe locatie en nog veel meer zaken die vooraf, tijdens of na de verhuizing geregeld moeten worden.

Uitbesteden van de verhuizing

Bent u begonnen met het voorbereiden van de verhuizing, dan ziet u hoeveel werk hierbij komt kijken. Een zakelijke verhuizing is een specialisme en daarom is het verstandig om het uit te besteden aan een verhuisbedrijf bij u in de regio. Deze hebben de ervaring wel en kunnen de gehele zakelijke verhuizing overnemen. Dit zal u uiteindelijk veel tijd en hoofdpijn besparen.

Het is goed mogelijk dat een verhuisbedrijf een investering vergt, maar de tijd die het u gaat besparen betaalt dit dubbel en dwars terug. Bereken eens hoeveel u zelf kwijt zou zijn in de tijd dat het verhuisbedrijf met de verhuizing bezig is. Om een goed inzicht te krijgen over de mogelijkheden van een verhuisbedrijf, kunt u een gratis vergelijking aanvragen. Zo ziet u wat de kosten bedragen en mede door de vergelijking kunt u een geschikt verhuisbedrijf kiezen voor uw zakelijke verhuizing.

Kies niet direct voor de goedkoopste

Op het moment dat u verhuisbedrijven vergelijken gaat, zal de prijs hier een onderdeel van zijn. Maar enkel op de prijs vergelijken is zeker niet aan te raden. Een fout tijdens het verhuizen kan grote gevolgen hebben die dan vele malen meer kan kosten dan wat er bespaard kan worden door het kiezen van de goedkoopste verhuizer. De kosten van een zakelijke verhuizing zijn daarnaast ook af te trekken van de belasting. De daadwerkelijke kosten liggen dan vaak ook een stuk lager dan op het eerste oog.

Verhuisbedrijven vergelijken?

Vraag meerdere offertes op bij verhuisbedrijven in uw regio en vergelijk het aanbod. Door te kiezen voor de beste deal kunt u besparen op de kosten die u moet maken.