Background Image Verhuizen website
Vergelijk offertes
Vraag offertes bij lokale verhuizers op

Verhuislift

Heeft u een appartement, maar is er geen lift om de spullen naar beneden te krijgen? Een verhuislift is hier de ideale oplossing voor. Ook op het moment dat de spullen niet via de deur naar beneden kunnen is dit misschien wel via het balkon mogelijk. Een verhuislift kan tot wel 30 meter hoogte komen, dit komt neer tot gemiddeld de 9e etage.

Aangezien u zelf waarschijnlijk geen verhuislift in bezit heeft, zal deze gehuurd moeten worden. Wat zijn hierin de mogelijkheden zodat dit allemaal soepel verloopt? De spullen naar beneden krijgen is nog maar een onderdeel van een verhuizing. Zoekt u verdere hulp bij het verhuizen, is het inschakelen van een verhuisbedrijf wellicht interessant voor u.

Verschillende soorten liften

Verhuisliften zijn er in diverse hoogtes en hebben ieder een eigen bediening. Daarnaast is de locatie belangrijk, hoeveel ruimte is er voor een verhuislift? Mag u met een verhuislift op de stoep staan? Moet u parkeergeld betalen? Om uiteindelijk een keuze te kunnen maken is het maximum gewicht per lading handig om te weten. Op basis van de bovenstaande gegevens is het mogelijk om te kiezen uit een van de onderstaande verhuisliften:

1. Electrolift

Werkt op elektriciteit en dit is dus een vereiste. Daarnaast zijn ze vaak compact waardoor ze midden in de stad prima van pas komen. Het maximum gewicht per lading ligt vaak wel aan de wat lagere kant.

2. Motorlift

Het grote voordeel van deze verhuislift is het feit dat die wat zwaarder werk aan kan. Ook is het niet nodig om elektriciteit in de buurt te hebben. Deze lift is vaak wat groter en daardoor weer minder handig om in een drukke straat te gebruiken.

3. Opbouwlift

Dit is een lift die dan ook echt opgebouwd moet worden op locatie. Deze delen bestaan vaak uit aluminium en de reikhoogte is niet heel ver; vaak zo een 10 meter. Erg handig voor de kleine verhuizingen.

Een verhuislift huren

Het huren van een verhuislift kan veel tijd en moeite schelen. De inboedel via een trappenhuis kan moeilijk tot zelfs onmogelijk zijn. Via een verhuislift kan alles direct vanuit het huis in de verhuiswagen worden geladen. Bekijk eerst wat de wensen zijn voor de verhuislift, hierbij is de hoogte natuurlijk het belangrijkste. Voor advies over de juiste lift kunt u ook altijd informatie inwinnen bij verhuislift specialisten.

De kosten van een verhuislift zullen afhankelijk zijn van de duur en of er een bediende nodig is. Voor een halve dag bent u gemiddeld tussen de €250,- en €400,- kwijt, inclusief een assistent die de lift voor u opzet en bediend.

Hulp bij de verhuizing

Naast een verhuislift kunt u misschien nog wel meer assistentie gebruiken. Een verhuislift kan een gehele verhuizing voor u uitvoeren, maar ook gedeeltes als u dit wenst. Weeg de kosten op tegen het gemak en bekijk wat voor budget u hiervoor vrij wilt maken of waar u sowieso hulp bij nodig heeft. De huur van een verhuislift in combinatie met overige diensten pakken vaak voordelig uit.

Verhuisbedrijven vergelijken?

Vraag meerdere offertes op bij verhuisbedrijven in uw regio en vergelijk het aanbod. Door te kiezen voor de beste deal kunt u besparen op de kosten die u moet maken.