Background Image Verhuizen website
Vergelijk offertes
Vraag offertes bij lokale verhuizers op

Duurzaam verhuizen

Veel mensen denken er niet bewust over na, maar het organiseren van een verhuizing is eigenlijk niet heel milieuvriendelijk. Denk bijvoorbeeld maar eens aan het inpakmateriaal dat u gebruikt om uw inboedel veilig in te pakken en aan de vrachtauto’s die af en aan rijden om uw inboedel van uw oude adres naar uw nieuwe adres te rijden. Heeft u een verhuizing op de planning staan en wilt u dat uw verhuizing geen of minder slechte invloed op het milieu heeft? Dan kunt u uw verhuizing regelen volgens het principe van duurzaam verhuizen.

Korte introductie

Duurzaam verhuizen is een vorm van verhuizen waarbij u uw inboedel van A naar B brengt en het milieu zo min mogelijk belast. Door enkele bewuste maar praktische keuzes te maken kunt u tijdens het verhuisproces het milieu zo min mogelijk belasten door uw verhuizing. Enkele zaken die u bijvoorbeeld anders doet tijdens een duurzame verhuizing is het volgende:

  • U gebruikt gerecyclede inpakmaterialen
  • U hergebruikt inpakmaterialen zelf
  • U huurt (kunststof) verhuisdozen i.p.v. deze te kopen en af te danken
  • U vervoert uw inboedel met elektrische voertuigen

Duurzaam verhuizen met een verhuisbedrijf

U kunt zelf aan de slag, maar er zijn ook steeds meer verhuisbedrijven die duurzaam verhuizen. Deze bedrijven maken bijvoorbeeld gebruik van kunststof verhuisdozen die keer op keer gebruikt kunnen worden. Over het algemeen is deze manier van verhuizen wel iets duurder dan een standaard verhuizing, maar is het wel beter voor het milieu.

Drie tips voor zelf duurzaam verhuizen

Wilt u geen verhuisbedrijf inschakelen, maar wilt u wel duurzaam verhuizen? Lees dan onderstaande drie tips om zelf een duurzame verhuizing op touw te zetten.

  • Tip 1: gebruik alleen verhuismateriaal wat u kunt recyclen om uw inboedel mee in te pakken en te vervoeren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan kunststof verhuisdozen, die u eenvoudig na de verhuizing opnieuw kunt gebruiken.
  • Tip 2: breng uw huishoudelijke apparaten terug naar de winkel of een recyclingscentrum als u deze niet meer gebruikt. Dit scheelt u niet alleen ruimte in de verhuiswagen, maar is ook goed voor het milieu.
  • Tip 3: gebruik alleen niet-schadelijke schoonmaakmiddelen bij het reinigen van uw oude en uw nieuwe woning.

Verhuisbedrijven vergelijken?

Vraag meerdere offertes op bij verhuisbedrijven in uw regio en vergelijk het aanbod. Door te kiezen voor de beste deal kunt u besparen op de kosten die u moet maken.