Background Image Verhuizen website
Vergelijk offertes
Vraag offertes bij lokale verhuizers op

Wat kost een verhuizing?

Wat kost het om een verhuizing te organiseren? De kosten kunnen minimaal zijn door alles zelf te regelen en uit te voeren. Ook is het mogelijk om hiervoor een verhuisbedrijf in te schakelen. Benieuwd naar de kosten van een verhuisbedrijf? Of het interessant is om de gehele verhuizing of een gedeelte uit te besteden, hangt af van het budget. Voor ieder budget is er wel een geschikte verhuizer te vinden. Bepaal daarom van te voren wat uw budget is, vervolgens is het een kwestie van keuzes maken om tot de totale kosten te komen.

Houdt hierbij wel een maximum in gedachte wat u aan de verhuizing kunt uitgeven. Ieder huishouden heeft een ander budget. Met behulp van onze bespaartips kunt u wellicht aanzienlijk besparen op uw verhuizing. Een belangrijke besparing is door zelf al veel in te pakken en zorgen dat de verhuizers vlot aan de slag kunnen. Bent u zelf niet in staat om het deels zelf op te pakken, kunt u mogelijk goedkopere krachten inhuren dan een verhuisbedrijf, denk aan familie en/of vrienden. Ook uw kinderen kunnen een aandeel hebben in de verhuizing, hierdoor krijgen ze ook een beter beeld van de verandering die er komen gaat.

Waar bestaan de kosten uit?

Er zijn verschillende aspecten waar de totale prijs van een verhuizing uit bestaan. Ze zullen niet allemaal van toepassing zijn op uw verhuizing echter, deze zijn onder meer:

  • De verhuiswagen om de inboedel te vervoeren
  • Een verhuislift voor verhuizingen op hoogte
  • De uren die een verhuizer moet helpen
  • Verhuisdozen en verhuisdekens

Waarbij vaak de verhuiswagen een grote kostenpost kan zijn; afhankelijk van de kilometers die afgelegd moet worden. Ook de uren van een verhuizer kunnen een groot deel van de totale kosten worden. De uren worden bepaald door de grootte van de inboedel en de werkzaamheden die de verhuizer moet doen. Een verhuizer kan tevens de volgende werkzaamheden uitvoeren:

  1. Demonteren van meubels
  2. Inpakken van de inboedel
  3. De inboedel laden in de verhuiswagen
  4. De inboedel uitladen uit de verhuiswagen
  5. Het weer uitpakken van de inboedel
  6. Vervolgens de meubels weer monteren

U kunt zelf bepalen waarbij hulp nodig is. Denk na over het werk wat u zelf kunt doen, of wat u liever uitbesteed. Het laten uitvoeren van de verhuizing zal voor rust zorgen. Daarnaast zal de snelheid van het verhuizen gegarandeerd een stuk hoger liggen.

Besparen op een verhuizing

Het besparen op een verhuizing kan op verschillende manieren. Een makkelijke manier is door zelf een deel op te pakken. De tijd dat een verhuisbedrijf minder aan het werk is zal leiden tot lagere kosten. Het is ook mogelijk om vrienden en/of familie in te schakelen die een handje meehelpen.

Een andere, wellicht nog makkelijkere manier, is het vergelijken van verhuisbedrijven. Door verhuizers geheel gratis te vergelijken is het mogelijk om de kosten van een verhuizing nog lager uit te laten vallen. U krijgt inzicht in de kosten van diverse verhuisbedrijven uit uw regio. Leg deze offertes naast elkaar en zoek naar het meest geschikte bedrijf. Naast de prijs zijn ook factoren als diploma's en ervaring belangrijk om mee te nemen in de overweging.

Verhuisbedrijven vergelijken?

Vraag meerdere offertes op bij verhuisbedrijven in uw regio en vergelijk het aanbod. Door te kiezen voor de beste deal kunt u besparen op de kosten die u moet maken.