Background Image Verhuizen website
Vergelijk offertes
Vraag offertes bij lokale verhuizers op

Particuliere verhuizing

Er is sprake van een particuliere verhuizing op het moment dat u binnen Vlaanderen gaat verhuizen, als consument zijnde. Daarnaast zijn er zakelijke en een internationale verhuizingen. Elk type verhuizing vereist een eigen aanpak. Een particuliere verhuizing kan veelal op 1 verhuisdag worden geregeld. Naast de daadwerkelijke verhuisdag is er natuurlijk van te voren wel een planning nodig. Bekijk hier een handige checklist die helpt bij de organisatie van uw verhuizing.

Van woonhuis naar woonhuis

U zult van uw huidige woning verhuizen naar een ander woonhuis binnen uw gemeente of elders en kan de afstand erg uiteenlopend zijn. Voor de verhuizing zelf is de afstand voor de rest niet heel erg van belang. Enkel is de afstand belangrijk voor het berekenen van de vervoerskosten.

Ook is het belangrijk om naar de oude en nieuwe omgeving te kijken. Zijn de woningen goed bereikbaar en is het mogelijk om de inboedel zonder extra hulpmiddelen in en uit de verhuiswagen of auto te krijgen? Het in en uitladen zal sowieso moeten gebeuren, hier zit dan ook zeker de meeste tijd in. Een verhuisbedrijf kan u altijd helpen op het moment dat u het niet zelf of met vrienden voor elkaar krijgt. Houd in dit soort gevallen ook rekening met eventueel parkeergeld en of een verhuisbedrijf (of u zelf) wel gratis voor de deur mag/kan staan.

De verhuisdag

Tijdens de verhuisdag van een particuliere verhuizing moet veel worden gepland. Wat moet er allemaal gebeuren en wie doet wat? Wanneer u een verhuisbedrijf inschakelt zullen de grootste zorgen verdwijnen. Aan een verhuizer zit wel een prijskaartje, ook daar zijn diverse bespaartips voor. Gebruik deze tips niet enkel op de verhuisdag, maar lees deze tijdig door zodat u ze allemaal kunt gebruiken.

Verhuisbedrijf inschakelen?

Het is heel gebruikelijk dat bij een particuliere verhuizing een verhuisbedrijf wordt ingeschakeld. Deze hulp kan op verschillende manieren ingevuld worden. Afhankelijk van de wensen en het budget kan er gekozen worden voor de diverse diensten om de verhuizing te ondersteunen. Van het compleet uitbesteden tot een stuk begeleiding bij het vervoer. Uiteraard zullen de kosten deels bepalen in hoeverre een verhuizer wordt ingeschakeld. Veelal bestaan de kosten uit 1) het aantal medewerkers van het verhuisbedrijf, 2) welk en hoeveel materiaal benodigd is en 3) de vervoerskosten oftewel de kilometervergoeding.

Door uw wensen in beeld te brengen kunnen de kosten in kaart gebracht worden. Met behulp van onze offerte service krijgt u een overzicht wat verschillende verhuisbedrijven in uw regio u in rekening zullen brengen voor uw verhuizing. Het is vervolgens geheel aan u om in te gaan op deze aanbiedingen.

Verhuisbedrijven vergelijken?

Vraag meerdere offertes op bij verhuisbedrijven in uw regio en vergelijk het aanbod. Door te kiezen voor de beste deal kunt u besparen op de kosten die u moet maken.