Background Image Verhuizen website
Vergelijk offertes
Vraag offertes bij lokale verhuizers op

Verhuisoffertes vergelijken

Het vergelijken van verhuisoffertes is een belangrijke stap om inzicht in de kosten van uw geplande verhuizing te krijgen. Door meerdere offertes naast elkaar te leggen zullen u een aantal dingen opvallen.

De prijsverschillen zijn er altijd en verhuisbedrijven hanteren andere tarieven voor diverse onderdelen. Zo kan het zijn dat een verhuisbedrijf minder in rekening brengt voor de verhuismannen maar moet u wel betalen voor alle hulpmiddelen zoals de verhuislift, verhuisdozen en verhuisdekens.

Indicatie van de verhuiskosten

De ideale manier om een indicatie te krijgen van de verhuiskosten, is door een of meerdere verhuisoffertes op te vragen. De basis van deze offertes zijn dan wel de wensen die u invult. Een verhuisbedrijf zal met uw wensen aan de slag gaan, hoe specifieker u de wensen invult, des te specifieker kan een verhuisbedrijf de indicatie maken.

Aan de hand van deze specifieke indicatie is het mogelijk om keuzes te maken. Welke werkzaamheden wilt u wel en welke wilt u niet uitbesteden? Besparen op de verhuiskosten is altijd mogelijk, de vraag is natuurlijk in hoeverre dit noodzakelijk is. Ga met behulp van de indicatie daarom verder aan de slag met het vergelijken van de verhuizers.

Waar op letten?

Zomaar verhuisoffertes ontvangen en niet weten waar u op moet letten, dan gaat het erg lastig worden. Om een juiste vergelijking van verhuisbedrijven te kunnen maken moet er gelet worden op een aantal zaken:

  1. Wat zit er inclusief de totaalprijs? Zijn alle opgegeven wensen op de offerte in de prijs meegenomen?
  2. Is het mogelijk om alle werkzaamheden door het verhuisbedrijf uit te laten voeren? Beschikken ze over het juiste materiaal (verhuiswagen/ verhuislift etc.)?
  3. De beschikbaarheid van de verhuizer op de verhuisdag
  4. Zijn uw spullen verzekerd? Hoe is dit precies geregeld?

Laat zoveel mogelijk, eigenlijk alles, duidelijk op papier zetten. Bij onduidelijkheid is het altijd na te lezen wat er afgesproken is. Ook bij de totaalprijs moet duidelijk zijn wat er van beide partijen te verwachten is. Zo voorkomt u nare verrassingen achteraf!

Belangrijk is om vervolgens de totaalprijs te vergelijken van de verschillende verhuizers. Zorg wel voor een totaalprijs van alle gewenste werkzaamheden en vraag altijd of er nog extra kosten bij komen, denk aan verzekering of kilometers die gemaakt worden. Let naast de prijs ook zeker op de kwaliteit. Is de verhuizer behulpzaam en denkt deze met u mee? Door alles mee te nemen in de vergelijking, komt u uit bij het meest geschikte verhuisbedrijf!