Background Image Verhuizen website
Vergelijk offertes
Vraag offertes bij lokale verhuizers op

Verhuisverzekering

Tijdens een verhuizing wordt uw complete inboedel naar een nieuw adres verhuisd. Dit is niet alleen veel werk, maar kan ook veel risico’s met zich meebrengen. Zo kunnen bepaalde meubelstukken niet alleen beschadigd raken, maar is het ook mogelijk dat een item gestolen wordt of gewoon kwijt raakt. Wilt u zeker weten dat u de schade van uw inboedel tijdens een verhuizing terug kan krijgen van de verzekering? Dan dient u te controleren of u verzekerd bent tijdens uw verhuizing.

Wie verzekerd wilt zijn tijdens de verhuizing om eventuele problemen met de verzekering te voorkomen, kan een verhuisverzekering afsluiten. Een verhuisverzekering is een verzekering die u specifiek afsluit voor de periode dat u van het ene naar het andere adres verhuist en die voorkomt dat u te maken krijgt met hoge kosten door beschadigingen en/of diefstal. Er zijn drie soorten verhuisverzekeringen die u kunt afsluiten als u gaat verhuizen met behulp van een verhuisbedrijf.

1) De all-risk verhuisverzekering

De all-risk verhuisverzekering wordt vaak aangeboden door internationale verhuisbedrijven omdat u bij internationale verhuizingen vaak geen beroep kunt doen op de aansprakelijkheid van de verhuizer. Sluit u een all-risk verhuisverzekering af, dan bent u verzekerd tegen diefstal, beschadigingen en vermissingen van spullen die bij uw inboedel horen. Zeker als u naar het buitenland gaat verhuizen en problemen met de verzekering wilt voorkomen, wordt aangeraden om deze verhuisverzekering af te sluiten. Het maakt de verhuizing iets duurder, maar zorgt er wel voor dat eventuele schade, diefstal of vermissingen gedekt zijn.

2) De standaard verhuisverzekering

Tot slot is er nog de standaard verhuisverzekeringen. Zijn verhuisbedrijven niet aangesloten bij het keurmerk van de Erkende Verhuizer, dan kunt u de standaard verhuisverzekering afsluiten. Het enige nadeel van deze verzekering is dat het eigen risico vaak hoger ligt. In sommige gevallen kan het ook zo zijn dat door u zelf aangebrachte schade niet vergoed kan worden door de verzekering, waardoor het dus niet voor iedereen uitkomst biedt. Het zal namelijk de verhuiskosten omhoog halen maar niet alles in zijn geheel dekken. Om te achterhalen wat de voorwaarden van de standaard verhuisverzekering bij uw verhuizer precies zijn, wordt aangeraden om deze goed door te lezen. Bent u het niet eens met de voorwaarden, dan kunt u wellicht beter een andere verhuizer inhuren om uw verhuizing voor u te laten regelen.

Verhuisbedrijven vergelijken?

Vraag meerdere offertes op bij verhuisbedrijven in uw regio en vergelijk het aanbod. Door te kiezen voor de beste deal kunt u besparen op de kosten die u moet maken.