Background Image Verhuizen website
Vergelijk offertes
Vraag offertes bij lokale verhuizers op

Bespaartips voor een verhuizing

Een verhuizing is vaak al duur genoeg. Enkele bespaartips zijn dan waarschijnlijk ook van harte welkom. De tips zullen helpen met de voorbereiding en met de werkzaamheden die gedaan moeten worden. Door alles goed op een rijtje te zetten, is het inzichtelijk hoeveel de verhuizing gaat kosten en waar op bespaart kan worden. Bij elkaar opgeteld kan het u een hoop tijd schelen maar ook zeker enkele honderden euro's.

Waar kunt u op besparen?

Allereerst is een goede voorbereiding de helft van het werk. Zeker bij een verhuizing is dit cruciaal. De makkelijkste manier om zeker te zijn van een goede voorbereiding, is door het gebruik van een verhuischecklist. Waar u vervolgens qua geld op kunt besparen zijn een aantal punten:

  • Door zelf een steentje bij te dragen zullen de kosten van het verhuisbedrijf lager uitvallen (denk aan inpakken, meubels alvast uit elkaar halen en inpakken etc.)
  • Indien mogelijk gebruik maken van een verhuiskostenvergoeding
  • Het aanvragen van meerdere offertes bij verhuisbedrijven en kiezen voor de beste deal

Veel geld gaat zitten in de uren die verhuizers helpen op de verhuisdag. Deze uren en verhuizers kunt u natuurlijk beperken door zelf mee te helpen. Is het niet mogelijk om zelf mee te helpen, vraag dan vrienden of familie. Dit zijn goedkope krachten en kunt u altijd belonen met behulp van een kleine vergoeding of presentje, zoals een fles wijn of cadeaukaart.

Denk na over wat u moet uitbesteden

Een aantal vragen zijn handig om van te voren te beantwoorden. Zo kunt u inventariseren welke werkzaamheden er gedaan moeten worden. Kunt u dit zelf of zult u dit moeten uitbesteden?

  • Is er een verhuislift en/of verhuiswagen nodig?
  • Kunt u zelf aan verhuisdozen en verhuisdekens komen?
  • Demonteert u zelf de meubels?
  • Kunt u zelf de inboedel grotendeels inpakken in de verhuisdozen?
  • Is het mogelijk om te helpen tillen bij het in- en uitladen van de verhuiswagen?

Door deze wensen op papier te zetten, kunt u betere keuzes maken. Zo is het mogelijk om een verhuisbedrijf in te schakelen waar nodig. Leg uw wensen voor en bespreek wat u verwacht van het verhuisbedrijf. De bespaartips voor een verhuizing in dit artikel hebben dus vooral betrekking op het zelf regelen van de verhuizing en het uitbesteden van overige werkzaamheden.

Besparen op een verhuisbedrijf door te vergelijken

Door verschillende verhuisbedrijven geheel gratis met elkaar te vergelijken, kunt u zelfs nog meer besparen: tot wel 40%. Dit is de makkelijkste bespaartip die we kunnen meegeven.

Let hierbij niet enkel op het verschil in prijs. Bekijk ook wat u voor de prijs allemaal krijg en of u dit nodig heeft. Uiteindelijk gaat het om een verhuisbedrijf die kan doen waar u naar op zoek bent. Breng goed alle meubels in kaart om dit bij de vergelijking duidelijk te kunnen aan geven. Zodoende kan het verhuisbedrijf u een betere offerte toesturen. Zodra meerdere bedrijven dit gedaan hebben kunt u dus pas echt goed vergelijken. Begin met besparen en vraag hier gratis offertes op.

Verhuisbedrijven vergelijken?

Vraag meerdere offertes op bij verhuisbedrijven in uw regio en vergelijk het aanbod. Door te kiezen voor de beste deal kunt u besparen op de kosten die u moet maken.