Background Image Verhuizen website
Vergelijk offertes
Vraag offertes bij lokale verhuizers op

Adreswijziging doorgeven

Het verhuizen naar een nieuw adres brengt veel taken met zich mee. Zo moet u niet alleen uw oude woning netjes achterlaten, uw inboedel op de juiste manier vervoeren en uw inboedel op uw nieuw adres uitpakken, maar moet u ook aan diverse administratieve zaken denken. Eén van die taken is naast het inhuren van een verhuisbedrijf het doorgeven van de adreswijziginggeven.

Hoe geeft u een adreswijziging door?

Het doorgeven van een adreswijziging lijkt misschien ingewikkeld, maar in feite is het niet zo lastig. Dit komt omdat u veelal de wijziging aan een handjevol instanties moet doen, zoals bijv. de gemeente, de bank en bij uw werkgever. De gemeente zet op haar beurt de adreswijziging vervolgens in het Rijksregister: een systeem dat door veel partijen wordt gebruikt om de adresgegevens van burgers te achterhalen en bij te houden. Vanuit hier wordt uw adres bij alle overheidsinstanties geüpdatet.

In enkele gevallen moet u overigens wel meer doen dan enkel het doorgeven van een adreswijziging bij de gemeente. Wilt u gebruik maken van een afzonderlijk postadres, ontvangt u huurtoeslag op uw oude adres of gaat u naar het buitenland verhuizen, dan moet u enkele extra stappen ondernemen.

Aan wie moet ik een adreswijziging doorgeven?

Naast de gemeente, uw werkgever en de Belastingdienst zijn er natuurlijk nog enkele andere partijen die op de hoogte moeten worden gebracht van uw verhuizing. Naast uw familie, vrienden, collega’s en kennissen, zijn dit de volgende partijen: de buren, uw werkgever, zakelijke relaties, uw huisarts, uw tandarts, eventuele andere medische specialisten, de verzekeringsmaatschappij voor uw zorgverzekering (tegenwoordig worden de gegevens via het Rijksregister opgehaald), de apotheek, de autoverzekering, de levensverzekering, de uitvaartverzekering, de bank of de notaris, de school van uzelf of van uw kinderen, verenigingen waar u aangesloten bent, vakbonden, dagbladen, tijdschriften of kranten waar u een abonnement op heeft, politieke partijen waar u aangesloten bent en de fitnessclub.

De meeste van bovenstaande partijen hebben geen toegang tot het Rijksregister en hebben dus een aparte adreswijziging nodig.

Verhuisbedrijven vergelijken?

Vraag meerdere offertes op bij verhuisbedrijven in uw regio en vergelijk het aanbod. Door te kiezen voor de beste deal kunt u besparen op de kosten die u moet maken.