Background Image Verhuizen website
Vergelijk offertes
Vraag offertes bij lokale verhuizers op

Verhuiswagen huren

Bent u van plan om de gehele verhuizing, of een deel daarvan, zelf te doen? Zelf verhuizen is een prima keuze en essentieel hiervoor is een verhuiswagen. De kans is groot dat u zelf geen verhuiswagen heeft dus deze zal gehuurd moeten worden. Het is belangrijk om te weten waar op gelet moet worden wanneer u een verhuiswagen gaat huren. Wat voor rijbewijs vereist is en wat voor verschillende wagens er zijn tegen welke kosten.

Inventariseer voor het huren van een verhuiswagen

Een van de belangrijkste voorbereidingen is het inventariseren van de inboedel. Hoeveel m3 is er nodig om zo efficiƫnt mogelijk de spullen te vervoeren. Zo een inschatting is niet heel eenvoudig om te maken. Een goede tip hiervoor is om de inhoud van een doos te meten en daarna kijken hoeveel dozen er nodig zijn om alles in te pakken. Daarnaast moet er gekeken worden naar de ruimte die de meubels in beslag zullen nemen. Wanneer duidelijk wordt hoeveel inhoud benodigd is kan er gekeken worden naar de inhoud van een verhuiswagen. Natuurlijk is het ook mogelijk om meerdere keren te rijden als het over een korte afstand is.

Het is bij een korte afstand overbodig om alles in 1 keer te vervoeren waardoor u een grote verhuiswagen moet huren. Dan is het beter om een kleinere verhuiswagen te huren en een aantal keer heen en weer te rijden. Hoe groter de afstand is des te meer het wenselijk is om zo min mogelijk heen en weer te moeten rijden. Een kleinere wagen is natuurlijk goedkoper en is er een standaard rijbewijs vereist. Bereken de totaalprijs mee voor de verschillende situaties. Reken hiervoor de huurprijs en het aantal kilometers wat totaal gereden gaat worden mee.

Wat komt er bij kijken?

Het klinkt heel erg gemakkelijk en voordelig om zelf een verhuiswagen te huren in plaats van een verhuisbedrijf in te schakelen. Het is wel degelijk goedkoper, alleen houdt wel rekening met de extra tijd die het gaat kosten. De verhuiswagen zal moeten worden gereserveerd en opgehaald moeten worden en natuurlijk aan het einde weer op tijd ingeleverd. Daarnaast zullen de spullen alsnog in de wagen worden geladen. Hiervoor zult u mogelijk wat extra materiaal moeten huren om zo de meubels gemakkelijk in te kunnen laden, denk aan:

  • een steekwagen
  • een traploper
  • verhuisdozen
  • verhuisdekens

Geschikte verhuiswagen vinden

Een geschikte verhuiswagen heeft dus voornamelijk met de inhoud te maken, de afstand die af te leggen is en het rijbewijs wat hiervoor vereist is. Waar zoekt u zo een verhuiswagen? Een aantal landelijke verhuurders die verhuiswagens verhuren zijn onder meer:

Naast de landelijke partijen zijn er vaak ook genoeg lokale partijen die een verhuiswagen verhuren. Hierover hebben we geen informatie, maar dit kan zeker interessant zijn om uit te zoeken. Bij grotere partijen is het vaak wel een stuk makkelijker om informatie te vinden, zo kan het goed worden voorbereid.

Natuurlijk kunt u ook altijd eerst bij een verhuisbedrijf opvragen welke mogelijkheden er zijn. Geheel gratis kunt u kijken wat de prijzen zijn!

Verhuisbedrijven vergelijken?

Vraag meerdere offertes op bij verhuisbedrijven in uw regio en vergelijk het aanbod. Door te kiezen voor de beste deal kunt u besparen op de kosten die u moet maken.