Background Image Verhuizen website
Vergelijk offertes
Vraag offertes bij lokale verhuizers op

Opslagruimte

Het komt slechts zelden voor dat de verhuizing van het ene naar het andere adres perfect op elkaar aansluiten. In de meeste gevallen heeft u de sleutel van uw oude woning al afgegeven en is deze woning dus al helemaal leeg geruimd, terwijl u wellicht nog enkele dagen of zelfs weken moet wachten tot u in uw nieuwe woning kan trekken. Moet u enige tijd wachten en staat alles in de verhuisdozen te wachten? Dan is het belangrijk om tijdig te denken aan het reserveren van opslagruimte voor uw inboedel. Zo weet u namelijk zeker dat uw inboedel veilig, droog en netjes opgeslagen zal worden.

Waarom opslagruimte regelen?

Het opslaan van uw inboedel in de garage van familie, in de schuur van vrienden of in een andere ruimte die u tijdelijk kunt gebruiken is natuurlijk mogelijk, maar vaak is dit niet verstandig. Moet u toch nog langer wachten voor u kunt verhuizen, dan kan dit voor misverstanden of spanningen zorgen. En slaat u uw inboedel op in een ruimte die niet helemaal waterdicht is of op een andere manier niet van goede kwaliteit is, dan kan dit van directe invloed zijn op uw inboedel die in zo een ruimte staat.

Wanneer is opslagruimte nodig?

Het is verstandig om opslagruimte voor uw inboedel te regelen als u niet direct van uw oude woning naar uw nieuwe woning kunt verhuizen. Dit kan door de volgende situaties voorkomen:

  • U moet de sleutel van uw oude woning al inleveren, maar kan de sleutel van de nieuwe woning nog niet krijgen
  • U moet nog een nieuwe woning zoeken, maar moet de oude woning al wel verlaten
  • U moet wachten tot de nieuwe woning klaar is met verbouwen
  • U heeft problemen in de oude woning (zoals lekkages) en moet wachten tot de (nieuwe) woning weer bewoonbaar is
  • U moet wachten tot u een moment vrij van werk kunt plannen voor de verhuizing, maar moet wel al de oude woning verlaten

Heeft u te maken met een van bovenstaande situaties en kunt u niet direct van uw oude naar uw nieuwe woning verhuizen, dan kan het huren van opslagruimte voor uw inboedel zeker verstandig zijn. Een verhuisbedrijf heeft vaak intern ruimte om de inboedel op te slaan.

Waar vind ik opslagruimte voor mijn inboedel?

Zoals al eerder vermeld, kunt u uw inboedel natuurlijk opslaan in een opslagruimte van een familielid, kennis, goede vriend of collega. Toch wordt dit niet aangeraden en wel omdat het simpelweg te veel risico’s met zich meebrengt. Wilt u zeker weten dat u een geschikte opslagruimte heeft voor uw inboedel, dan is het beter om een officiële opslagruimte van een erkende aanbieder voor uw inboedel te huren, zoals bijv. Shurgard. Het huren van een opslagruimte is relatief gezien goedkoop en kan eenvoudig geregeld worden. Ook heeft u 24/7 toegang tot deze ruimte en is dit zeker de beste oplossing bij het tijdelijk opslaan van uw inboedel.

Verhuisbedrijven vergelijken?

Vraag meerdere offertes op bij verhuisbedrijven in uw regio en vergelijk het aanbod. Door te kiezen voor de beste deal kunt u besparen op de kosten die u moet maken.